[...] ciała (kształt jabłka). Otyłość pośladkowo-udowa jest bardziej typowa dla kobiet i jest trudniejsza do leczenia, natomiast z otyłością brzuszną związany jest podwyższony poziom "złego" cholesterolu (frakcje LDL), a to z kolei wiąże się m.in. ze zwiększonym ryzykiem wystąpienia chorób układu krążenia, nadciśnienia i cukrzycy. Do określenia [...]
[...] Już w 1954 roku dr C. D. Eaton z Detroit wskazał, że objawy cukrzycy i niedoczynności tarczycy są podobne: słabość, swędzenie, zaparcia, senność, bóle mięśniowe, podniesiony poziom tłuszczów we krwi, wrażliwość na infekcje, upośledzone gojenie ran, przedwczesne stwardnienie zwężające tętnic i gangrena. Stwierdził też, iż niedoczynność tarczycy [...]
[...] żołądkowych • Bardzo wysoka wartość biologiczna (BV=159) – powoduje zwiększoną przyswajalność • < 0,4% tłuszczu w porcji • < 0,6% z węglowodanów w porcji • Zwiększa poziom regeneracji dzięki dużej zawartości BCAA • Wysokie stężenie L-glutaminy /SFD/Images/2015/8/18/d7df20cfdb3b4bbebb3572994d2e0a88.jpg [...]
[...] na wadze, powinien zwiększyć ilość spożywanych kalorii i białek. Jeżeli ktoś jest otyły i trenuje by schudnąć, powinien zmniejszyć ilość kalorii, natomiast utrzymywać wysoki poziom białek w posiłkach i niski poziom węglowodanów, i jeść mało tłuszczy, cukru i niewartościowych potraw. Gdy się trenuje, powinno być widać postępy. Jeżeli ich nie ma, [...]
[...] krwi, a jego cząsteczki bezpośrednio niszczą ścianki naczyń, przez które przesącza się krew w postaci licznych drobnych wybroczyn. Spożywanie alkoholu zwiększa ryzyko spadku poziomu cukru we krwi (hipoglikemii). Metabolizm i wydalanie Niewielkie ilości alkoholu usuwane są w postaci niezmiennej wraz z potem, moczem, wydychanym powietrzem. Tymi [...]
[...] membrane fluidity remains unaltered. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3038454 suplemnetacja 3g 03 przez 8 tygodni zwiekszylo wrazliwosc insulinowa i zmnijeszylo poziom trojglicerydow Dietary eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid are more effective than alpha-linolenic acid in improving insulin sensitivity in rats. In the [...]
[...] Andrews, 2015).). Jedna mutacja dotyczyła genu urykazy. Urykaza to enzym, który rozkłada kwas moczowy na alantoinę i jest głównym sposobem, w jaki większość ssaków reguluje poziom kwasu moczowego. Nasi wcześni przodkowie również mieli urykazę, ale ponieważ żywili się głównie owocami, nadal byli w stanie jeść wystarczająco dużo fruktozy, aby [...]
[...] dodać, że płatki zawierają spore ilości cennego cynku o który wcale nie tak łatwo w produktach (maja go 2 razy więcej niż jabłka czy gruszki). Owies pomaga w stabilizacji poziomu cukru we krwi, ma działanie estrogenopodobne i przeciwutleniające. Zawiera ponadto substancje psychoaktywne, które mogą być pomocne w zwalczaniu uzależnienia od [...]
[...] najbardziej zaawansowana formuła spośród wszelkich spalających tłuszcz suplementów : -Naturalna ziołowa formuła -Przyśpiesza spalanie tłuszczu -Ogranicza apetyt -Podnosi poziom energii Dymatize Dyma-Burn powoduje rozpad tłuszczu aż na 3 sposoby: -Podnosi dostępność tłuszczy jako źródła energii -Działa hamująco na produkcje i magazynowanie [...]
Jakość naszego snu bardzo mocno uzależniona jest od poziomu kortyzolu w naszej krwi, a bardziej od zmian jego stężenia w ciągu doby. Jego stężenie jest uzależnione od rytmu całodziennego. Najwyższe jest tuż przed obudzeniem się (pobudza układ nerwowy – dlatego w sytuacjach zagrożenia życia myśli się jak Einstein) i spada w ciągu dnia, po to by [...]
[...] wchłanialna. Bacopa monniera Jest stosowana w Ayurvedzie( starohinduskim systemie medycyny) od wieków, jednakże najnowsze badanie doniosło, że wyciąg Bacopa zwiększył poziom T4 o 41%, co przekłada się na zwiększoną aktywność przemiany materii. Bioperyna Jest jednym ze składników czarnego pieprzu zwiększa wykorzystanie roślinnych substancji [...]
[...] trochę się zapuściłem. Żałuję, że nigdy nie dotrwałem do końca treningów, a nuda lub zmęczenie brały nade mną górę. Czas to zmienić. 1. W obrazku: 2. W liczbach: BF na poziomie 5-6% (wg. wyzej wymienionego miernika) 3. Słownie: Sylwetka określana przez wielu facetów jako typ „chudy pedał" (na zdjęciach dołączony przykład - Cam Gigandet). [...]
[...] około 50% pacjentów to osoby zdrowe, które pragną pozostać przy zdrowiu i prowadzić życie o wyższej jakości. Brian pisze nową książkę, której tematem jest zwiększanie poziomu energetycznego człowieka, a także nawą książkę z przepisami Brian zdefiniował żywe pożywienie (dla tych osób z publiczności, które nie wiedziały) jako pożywienie [...]
[...] - 22,3 proc., jednonienasycone - 55,8 proc., a wielonienasycone - 21,8 proc. Zbyt duża ilość kwasów nasyconych zwiększa ryzyko niektórych chorób związanych ze wzrostem poziomu cholesterolu we krwi. To plus dla margaryny (oprócz tych przeznaczonych do pieczenia i smażenia), drugi za to, że w przeciwieństwie do masła w ogóle nie zawiera [...]
[...] się do ich diety będziemy nieustannie tracić na wadzę, zapobiegniemy wielu schorzeniom, unikniemy niebezpieczeństwa związanego ze „złymi" węglowodanami i uregulujemy poziom hormonów i insuliny. Te innowacyjne założenia tych diet stoją często w opozycji z tym, co mówią najwięksi specjaliści w dziedzinie zdrowia i sportowej diety. Ich [...]
[...] miesiącach. Jeśli nie ma postępu lub nastąpił regres. Należy zmienić trening, dietę, regenerację itp. Przykładowy bezsensowny plan na klatkę piersiową: 1)wyciskanie na ławce poziomej 2)rozpiętki na lekkim ukosie 3)rozpiętki na maszynie. Jak widać tylko 1 ćwiczenie wyciskania i 2 bezsensownych serie rozpiętek (zamiast nich powinny być ćwiczenia na [...]
[...] ( zwłaszcza cukrów prostych). LDL-e posiadają okres półtrwania we krwi obwodowej 3 dni. To znaczy, że nawet trzy dni po bardzo obfitej tłustej uczcie, podczas badania krwi poziom LDL może być zawyżony. HDL - frakcja, lipoprotein o wysokiej gęstości. Jest to tak zwana „dobra" frakcja lipoprotein odprowadzająca nadmiar [...]
[...] leki doustne, odstawić insulinę, a przejściowo wprowadzić leki doustne w dawce o połowę niższą od przyjmowanej przez nich przed wprowadzeniem insuliny. Należy badać poziom glukozy we krwi i nie należy dopuszczać do spadku poziomu glukozy we krwi poniżej 80-100 mg% glukozy na czczo i do wzrostu tego poziomu powyżej 200 korygując [...]
[...] których dostarczają na przykład zboża, ale także węglowodanów prostych, które są w cukrze i miodzie. Są szybciej niż inne produkty zamieniane w energię, szybciej podnoszą poziom glukozy we krwi, co daje ośrodkom łaknienia w mózgu sygnał "jestem syty". Szybkość, z jaką węglowodany proste są spalane, jest ich zaletą, ale jednocześnie wadą - nie [...]